Ontdek Lyon en de vele idyllische dorpjes die deze regio rijk is.

 

Lyon

Hier moet u natuurlijk geweest zijn. Deze stad prijkt niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Vieux Lyon, gelegen aan de westkant van de Saône stamt nog uit de Renaissance tijd. De smalle straatjes, kleine restaurantjes ook op straat en de eeuwenoude gebouwen maken een bezoek onvergetelijk.

Presque’ile, schiereiland gelegen tussen Saône en Rhône is het hart van de stad. In de winkelstraten kunt u uw hart ophalen. Ook staan hier de majestueuse gebouwen zoals het Gemeentehuis en de Opera. 

Op het uiterste puntje aan de zuid- westkant  van het schiereiland vindt U in de wijk Perrache- Charlemagne een geheel vernieuwde stadsuitbreiding  met architectonische hoogstandjes. U waant zich in een futuristische stad. 

Oingt

Gelegen in het gebied van de 'Vergulde Stenen', 20 km ten zuiden van Blacé.

Dit middeleeuws plaatsje ligt op een heuvel en is een bezoek zeker waard. Als u dat dan plant op een dinsdag dan kunt u ’s morgens naar de markt in Bois d’Oingt, een originele Franse markt, en 's middags naar Oingt. Een mooie dagvulling!

 

 

Ars-sur-Formans

Gelegen in de Dombes ± 20 km oostwaarts van het domein.
De plaats van 't Pastoortje van Ars'. Ook al bent u niet katholiek toch de moeite waard, om de kathedraal en het museum te bezoeken.

 

Pérouges

Ook een middeleeuws plaatsje dat gelegen op een berg, doet denken aan Toscane. Het is eigenlijk een openluchtmuseum. Dit plaatsje ligt ± 30 km ten zuidoosten van Blacé.